Saint acc303 final exam

| November 9, 2018

Question1.
Question : All of the following are examples of parameters that might be used
to set
passwords
except:
Student
Answer:
A
minimum password length of six digits
Restriction
of passwords to alphanumeric characters only
Required
use of words that can be found in a dictionary
A
requirement for a minimum interval (such as one day) before a
password
may be changed
Question
2. Question : The certified information systems auditor certification is
sponsored by:
Student
Answer:
ISACA
AICPA
IMA
None
of these.
Question
3. Question : Which of the following is not an important feature of an
enterprise
system?
Student
Answer:
Multiple
databases
Centralized
database
Functional
integration
Back-office
functionality
Question
4. Question : Documentation is not important when end users create their own
computer
programs or applications.
Student
Answer:

True

False
Question
5. Question : Which of the following is not a condition for fraud as identified
in the
fraud
triangle?
Student
Answer:
Incentives
or pressures
Greed
Opportunity
Rationalization
Question
6. Question : When we talk about a Value-Added Reseller, in the context of accounting
and enterprise software, we are referring to an individual or business that:
Student
Answer:
Usually
assists small businesses select entry-level, small business software
Is
a qualified installer of mid-level or high-end accounting software
Makes
special arrangements with software vendors and is able to train customers
both
(b) and (c)
none
of the above
Question
7. Question : Within a database context, the relationship between “natural
parent” and
“child”
would most likely be:
Student
Answer:
one-to-one
one-to-many
many-to-one
many-to-many
Question
8. Question : When we talk about “front-office” capabilities of today’s ERP
systems,
we
are referring to which of the following?
Student
Answer:
The
payroll functions
The
human resource functions
The
administrative functions
none
of the above
Question
9. Question : An important guideline to follow when creating data flow diagrams
is to
show
only one system entity even when several of them perform the same tasks.
Student
Answer:
True

False
Question
10. Question : Which of the following is intended to solve the problem that
financial
data
used in one application is not easily transferable to other applications?
Student
Answer:
XMP
ERP
XBRL
XMLP
Question
11. Question : Freije Refrigeration Company has an inventory of raw materials
and parts consisting of thousands of different items which are of small dollar value
individually but significant in total. A fundamental control requirement of
Freije’s inventory system is that:
Student
Answer:
Perpetual
inventory records be maintained for all inventory items
The
taking of physical inventories be conducted on a cycle basis rather than at
year-end
The
storekeeping function not be combined with the production and inventory
record-keeping functions
Material
requisitions be approved by an officer of the company
Question
12. Question : Most system flowcharting symbols:
Student
Answer:
Have
not been standardized
Have
been standardized by the Society of System Analysts
Have
been standardized by the National Bureau of Standards
Are
unique to the organization that uses them
Question
13. Question : Which of the following characteristics are common to both
service and
not-for-profit
organizations?
Student
Answer:
Importance
of professional employees
Difficulty
in measuring the quality and quantity of output
Inability
to inventory product
all
of the above
Question
14. Question : When creating system flowcharts, the requirement that a
processing
symbol
should always be placed between an input symbol and an output symbol is known
as the:
Student
Answer:
Processing
rule
Input/output
rule
Sandwich
rule
Cycle
rule
Question
15. Question : Which of the following statements best describes business
process
outsourcing?
Student
Answer:
A
company focuses on its core business processes and contracts with another firm
to do the other processes
Companies
frequently outsource core business processes
Due
to networked enterprises and advanced technology, more employees may work from
their homes or alternate locations
Initially,
companies engaged in business process outsourcing offered employees more
opportunities to travel and more career choices for advancement
Question
16. Question : Data flow diagrams:
Student
Answer:
Accomplish
the same purpose as system flowcharts
Are
different from system flowcharts since they focus on a logical
view
of the information system
Are
useless for planning a new system
Are
never used in analyzing an existing system
Question
17. Question : Which of the following is not a sign that indicates the need for
a new
AIS?
Student
Answer:
A
new vendor has just announced an AIS package with several features your system
does not have
A
slowdown in inventory turnover
The
owner is concerned about cash flows and profitability
It
is taking longer to collect on receivables
It is
taking longer to close the books
Question
18. Question : Which of the following outputs (reports) are common to both the
sales
process
and the purchasing process?
Student
Answer:
Sales
analysis reports
Financial
statement information
both
(a) and (b)
none
of the above
Question
19. Question : ________ is a common method of reviewing a company’s internal
control
procedures:
Student
Answer:
Using
an informant
Consulting
historical records
Getting
top management’s opinions
Checking
samples of system inputs and outputs
Question
20. Question : A major disadvantage of decision tables is that they are unable
to summarize data processing tasks associated with a large number of data
conditions into any kind of compact or easily understood format.
Student
Answer:
True
False
Question
21. Question : The “A” in the term IDEA (used by the SEC) stands for:
Student
Answer:
Accounting
Association
Addition
Applications
Access
Question
22. Question : Converting to a new computerized system will typically entail
large dollar expenditures to make the new system operative. These monetary expenditures
normally are incurred for:
Student
Answer:
Transferring
a company’s financial data from its present storage media to computerized
storage media
Testing
the operations of the new system before it replaces the old system
Establishing
good internal controls for the new computerized system
all
of the above
Question
23. Question : DML stands for:
Student
Answer:
Distributed
management logic
Data
management logic
Data
management language
Data
manipulation language
Question
24. Question : Manual forms, in terms of database form design, are:
Student
Answer:
Archaic
Used
to guide the development of electronic forms
Used
to collect information electronically
Used
by many offices already
Question
25. Question: Which of the following is not a major reason for controls in a computerized
accounting information system?
Student
Answer:
More
data are processed
Often,
computerized data are unreadable to the human eye
With
computerized data, there is a higher possibility of computer crime
all
of the above are reasons for controls
Question
26. Question : In a data flow diagram, an open-ended rectangle is used to
represent:
Student
Answer:
A
process
A
data stream
A
data source or destination
A
data store
Question
27. Question : Which of the following statements is not true?
Student
Answer:
Time
and billing systems are similar to job order costing systems
Time
and billing systems are an important component of an AIS for manufacturing
firms
A
difficult problem for professional service organizations Ristracking staff time
Time
and billing systems are important in the professional service industry
Question
28. Question : The most important factor in planning for a major change in a
computer based system is:
Student
Answer:
The
organization of the IT department
The
ability of the systems programmers to write appropriate software
The
selection of the most advanced computer equipment
Giving
the systems people a free hand in all changes
The
participation of top management in the planning process
Question
29. Question : Companies should create documentation standards that apply to
enduser
programs
as well as applications created by the IT department.
Student
Answer:
True

False
Question
30. Question : When designing a computer-based information system, the initial
step in
the
systems design process is to determine:
Student
Answer:
The
required outputs
The
source documents that serve as the basis for input
The
processing required
The
computers that will be used
The
file information required during processing

Get a 20 % discount on an order above $ 40
Use the following coupon code:
LOBSTER
Positive SSL